Anläggningskännedom PWR

Anläggningskännedom PWR är en Blended Learning-utbildning. Blended Learning innebär att man blandar självstudier med lärarledd utbildning. Utbildningen består av:

  • online-utbildning som genomförs som självstudier (utförs på Ringhals/KSU- dator på arbetsplatsen eller hemma).
  • lärarledd utbildning i lektionsal. Här ingår även studiebesök på reaktor-, turbinsida och i fullskalesimulatorn.

Utbildningen startar med en introduktionsdag där all den information och hjälp som behövs för att starta utbildning delges.

Utbildningen riktar sig främst till personal som arbetar inne på bevakat driftområde samt övrig personal som behöver anläggningskännedom. Kursen lämpar sig även till övriga kategorier som arbetar i kärnkraftbranschen som konsulter, SSM-personal, m m.

Syfte

Utbildningen ska öka kunskaperna om hur ett kärnkraftverk är konstruerat för att uppfylla de säkerhetskrav som finns, samt hur reaktorsystem, drift- och säkerhetsfunktioner och turbinsystem samverkar.

Kursens huvudsakliga innehåll

Kursen innehåller tre områden: Reaktorsystem, funktioner och turbinsystem. Under respektive område ingår flera delar. Innehållet presenteras som e-kompendier i wiki.


Kravet för att delta i denna utbildning är att man uppfyller något av följande:

  • att man genomgått säkerhetsprövning inklusive registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) utan anmärkning
  • att man är anställd på något av de svenska kärnkraftverken och kan visa upp giltiga inpasseringshandlingar/passerkort till respektive kärnkraftverk.

Säkerhetsprövning utförs i samband med att en person ska anställas eller anlitas antingen personligen eller som representant för ett företag i verksamhet som rör Sveriges säkerhet. Säkerhetsprövningen syftar till att bedöma om personen är lämplig för uppgiften samt om denne är lojal och pålitlig. Läs mer om säkerhetsprövning här.


 

Kursanmälan

  • Intresseanmälan

  • Hidden
  • Hidden
Anmäl dig till kursen

Kursinformation

  • Kursveckor:
    Är du intresserad av att gå denna kurs? Just nu finns det inga inplanerade kurstillfällen, men skicka gärna in en intresseanmälan så återkommer vi.

Dokument

FilnamnStorlek
Produktblad – Anläggningskännedom1,04 MB
Anmälansvillkor98,21 KB

Tipsa en kollega!

Vill du tipsa en kollega om den här kursen?