Mät och kontrollutrustning

Vill du lära begrepp och olika principer som ligger till grund för mätning, kontroll och reglering av processystem?

Kursen beskriver mätutrustning som är vanligt förekommande på kärnkraftverk eller annan industri, principer för hur mätningen sker, samt principer för signalbehandling. Kursen beskriver hur reaktor och turbineffekten regleras samt skyddskedjor och förreglingar för både BWR och PWR.

Kursen riktar sig framför allt till blivande stationstekniker/processoperatörer på kärnkraftverken samt personal med arbetsuppgifter knutna till anläggningens drift och underhåll. Kursinnehållet kan även, utan större svårighet, anpassas till liknande personalgrupper inom Vattenfallkoncernen.


Kravet för att delta i denna utbildning är att man uppfyller något av följande:

  • att man genomgått säkerhetsprövning inklusive registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) utan anmärkning
  • att man är anställd på något av de svenska kärnkraftverken och kan visa upp giltiga inpasseringshandlingar/passerkort till respektive kärnkraftverk.

Säkerhetsprövning utförs i samband med att en person ska anställas eller anlitas antingen personligen eller som representant för ett företag i verksamhet som rör Sveriges säkerhet. Säkerhetsprövningen syftar till att bedöma om personen är lämplig för uppgiften samt om denne är lojal och pålitlig. Läs mer om säkerhetsprövning här.


 

Kursanmälan

  • Intresseanmälan

  • Hidden
  • Hidden
Anmäl dig till kursen

Kursinformation

  • Kursveckor:
    Är du intresserad av att gå denna kurs? Just nu finns det inga inplanerade kurstillfällen, men skicka gärna in en intresseanmälan så återkommer vi.

Dokument

FilnamnStorlek
Produktblad – Mät- och kontrollutrustning248,01 KB
Anmälansvillkor98,21 KB

Tipsa en kollega!

Vill du tipsa en kollega om den här kursen?