Kursområden

På KSU utbildar vi i många kategorier av ämnen. Allt ifrån kärnkraftverkens driftpersonal till öppna kurser som passar dig som arbetar inom branschen. Vi erbjuder också utbildningar eller kurser i Human Performance och Säkerhetsutbildningar. Eller varför inte skräddarsy din egen kurs efter dina och din avdelnings behov – hör i så fall av dig till oss på kurs@ksu.se.

Här nedan kan du läsa mer om våra ämnesområden och de kurser vi erbjuder.

Det kommer nya kurser då och då så håll utkik framöver efter nya spännande kurser som du och dina kolleger kan anmäla er till!

Avfall & avveckling

Är du nyfiken på hela kärnkraftscykeln? Här finns kurser som ger dig ökad förståelse och kunskap kring hantering av kärnkraftsavfall och avveckling av kärnkraft.

E-utbildningar

Lär dig i din egen takt och var flexibel i när och vart du vill lära dig allt utifrån din bakgrund och dina förkunskaper. Utbudet växer kontinuerligt.

HuP & Säkerhetskultur

Genom att förstå samband och interaktion mellan människa, teknik och organisation finns stora möjligheter att påverka och utveckla hela organisationens förmåga att förbättra säkerhetskulturen.

Kärnkraftsteknik

Arbetar du redan inom kärnkraftsbranschen eller är du på väg in? Här finns grundläggande kurser för dig som är nybörjare men även kurser för dig som arbetat en tid och behöver påbyggnad.

Konsultation

Vi kan hjälpa din organisation att utvecklas. KSU är ett företag som funnits i branschen under många år och samlat på sig såväl kompetens och erfarenheter.

Pedagogik & ledarskap

Du utvecklar din personliga färdighet och förmåga som kan tillämpas i din vardag som ledare, lärare eller handledare. Utgångspunkten är ledarskap och handledning inom kärnkraftsbranschen.

Säkerhet

Här erbjuds kurser inom säkerhet som framkommit vara viktiga för ökad säkerhet inom kärnkraftsindustrin. Du kan välja enstaka kurser eller successivt bygga på din kompetens i olika nivåer.

Underhålls-utbildning

Arbetar du på våra svenska kärnkraftverk som anställd eller entreprenör? Här finns kurser som bl.a. bedrivs i verkslik miljö i Barsebäck. Även annan personal i branschen är välkomna....